Idrija skozi otroške oči. Odlična cena za celo družino! Malica vključena!

Odpravite se na družinsko odkrivanje Idrije, ki je prilagojeno otroškim očem in raziskovanju!

Program vključuje:

Najprej bomo obiskali nekdanjo strojnico jaška Inzaghi, kjer boste lahko naredili najbolj nenavadno družinsko fotografijo in otrokom omogočili, da za nekaj trenutkov postanejo »mašinisti« in z ročkami upravljajo stroj, ki je včasih spuščal rudarje v idrijsko podzemlje.  

V taisto podzemlje pa se boste odpravili tudi sami. Na poti v idrijsko podzemlje vas bo potihoma spremljal tudi hudomušen škrat Perkmandlc, ki je idrijskim rudarjem pomagal pri lovu na podzemni zaklad! 


Po svoji izbiri si oglejte idrijsko mestno središče – spoznajte grad, v katerem niso nikoli živeli grofje in kralji, odkrijte cerkvico, kjer je kmet Škafar prvi odkril živosrebrni zaklad, in preživite športno preostali del dneva z izletom do cerkve sv. Antona z izjemnim pogledom na Idrijo ter nekdanjega zabavišča rudarjev v idrijski Mejci s sodobnimi igrali za otroke!

ODRASLI

Redna cena: 28,00 EUR / osebo
Naša cena: 21,00 EUR / osebo

MLADINA

Redna cena: 14,00 EUR / osebo
Naša cena: 10,00 EUR / osebo

Cena je sestavljena iz vstopnin (voden ogled turističnega rudnika Antonijev rov), malice (sendvič z lokalnim sirom in/ali salamo, domač jogurt), demonstracije klekljanja idrijske čipke, samostojnega spoznavanja idrijske čipke po mestnih ulicah s pomočjo informativne brošure ter uvodnega pozdrava z uvodom v ogled ter demonstracijo priprave tipične rudarske pijače.

Rezerviraj zdaj

PREDVIDEN PRIČETEK

Ob 9.00 v Idriji.

PARKIRIŠČE

Brezplačno parkiranje.

TRAJANJE

Za ogled potrebujete okoli 5 ur.

SPREJEM

Malica vključena.

Odpravili smo se na izlet v Idrijo. Navdušeni smo nad idrijsko zgodovino. Zelo priporočamo! 

Ivana

Odlična kombinacija vodenega izleta in nasvetov za prosto raziskovanje.

Marko

Zadovoljni z uvodno predstavitvijo in znanjem vodiča. Dobili sva tudi super ideje za raziskovanje Idrije in okolice. Še se bova vrnili.

Tina & Mia
Kako do Idrije?

Iz Ljubljane ali z Obale lahko pridete v Idrijo po avtocesti A1. Avtocesto zapustite na odcepu Logatec in sledite cestnim oznakam od Logatca, Hotedršice, Godoviča do Idrije. Iz Nove Gorice pridete v Idrijo ali v smeri Ajdovščina ali v smeri Tolmin.  Iz Škofje Loke pridete v Idrijo v smeri Žiri.  

Dobimo se v strojnici jaška Inzaghi na Vodnikovi 3 – za POŠTO in ob AVTOBUSNI POSTAJI v Idriji. Zagotovljeno je brezplačno parkiranje! 

Nas ne najdete? Pokličite 031 291 263.