Kulinarični sprehod po okusih petstoletne rudarske tradicije.

Ob napornem delavniku v rudniku in preciznemu izdelovanju čipk, so Idrijčanke in Idrijčani uspeli iz preprostih sestavin ustvariti izjemne kulinarične dobrote. Program je dobitnik certifikata Idrija izbrano. Obiščite nas in spoznajte idrijske okuse!

idrija_izbrano_240x240
Program vključuje:

Začetna dobrodošlica in uvodna predstavitev v nekdanji strojnici jaška Inzaghi, kjer vas bomo prijazno sprejeli ob demonstraciji priprave tipičnega idrijskega okrepčila, geruša. 


Odpravite se na kulinarični potep, kjer boste ob okušanju raznovrstnih dobrot spoznavali zanimivosti UNESCO Idrije. Zadržite se na petih postajah ter z grižljaji in požirki okušajte bogastvo lokalne kulinarike, ki sestavlja raznolik mozaik okusov idrijske rudarske preteklosti.


Poizkusite smukavc, habanco in idrijske žlikrofe z bakalco ter se posladkajte s pristno zeljševko. Vsem jedem je skupna uporaba kakovostnih, lokalno pridelanih sestavin in stoletja tradicije, povezane z življenjem v Idriji nekoč.

ODRASLI

Redna cena: 64,00 EUR / osebo
Naša cena: 50,00 EUR / osebo

MLADINA

Redna cena: 39,00 EUR / osebo
Naša cena: 35,00 EUR / osebo

Cena vključuje vodenje po idrijskih znamenitostih in 5 degustacij lokalne hrane in pijače. Kulinarično doživetje je primerno za od 2 do 10 udeležencev in traja 3,5 h.

Rezerviraj zdaj

PREDVIDEN PRIČETEK

Ob 10.00 v Idriji.

PARKIRIŠČE

Brezplačno parkiranje.

TRAJANJE

Za ogled potrebujete okoli 3,5 ure.

OKUŠANJE

Več kot 5 lokalnih dobrot.

Odpravili smo se na izlet v Idrijo. Navdušeni smo nad idrijsko zgodovino. Zelo priporočamo! 

Ivana

Odlična kombinacija vodenega izleta in nasvetov za prosto raziskovanje.

Marko

Zadovoljni z uvodno predstavitvijo in znanjem vodiča. Dobili sva tudi super ideje za raziskovanje Idrije in okolice. Še se bova vrnili.

Tina & Mia
Kako do Idrije?

Iz Ljubljane ali z Obale lahko pridete v Idrijo po avtocesti A1. Avtocesto zapustite na odcepu Logatec in sledite cestnim oznakam od Logatca, Hotedršice, Godoviča do Idrije. Iz Nove Gorice pridete v Idrijo ali v smeri Ajdovščina ali v smeri Tolmin.  Iz Škofje Loke pridete v Idrijo v smeri Žiri.  

Dobimo se v strojnici jaška Inzaghi na Vodnikovi 3 – za POŠTO in ob AVTOBUSNI POSTAJI v Idriji. Zagotovljeno je brezplačno parkiranje! 

Nas ne najdete? Pokličite 031 291 263.