Dan, posvečen idrijski čipki in ročnemu ustvarjanju. Dobrodošlica in malica vključeni!

Idrijska čipka upravičeno velja za enega največjih presežkov slovenske ustvarjalnosti. Spoznajte zgodovino in sodobno uporabo idrijske čipke. Mogoče dobite navdih za osebni stil ali notranjo okrasitev?

Program vključuje:

Po začetni dobrodošlici v sodobno prenovljeni strojnici jaška Inzaghi boste spoznali, kako se je idrijska čipka razvijala skozi zgodovino. Na interaktivni razstavi v Mestnem muzeju Idrija boste začutili, kako je idrijska čipka zaznamovala idrijsko ustvarjalnost. 


Poskusite s klekljanjem tudi sami! Ob demonstraciji izkušene klekljarice se boste naučili, kako prekrižati in posukati nitke, ki tvorijo idrijsko čipko. Spoznali pa boste tudi, da čipka ni samo klekljanje, temveč zajema še marsikaj drugega.


Na poti po mestu spoznavajte, kako lahko idrijska čipka polepša dom in okolico. Doživite kreativno ulično rabo tipičnih vzorčkov idrijske čipke! 

ODRASLI

Redna cena: 19,00 EUR / osebo
Naša cena: 15,00 EUR / osebo

MLADINA

Redna cena: 11,00 EUR / osebo
Naša cena: 8,00 EUR / osebo

Cena je sestavljena iz vstopnin (razstava zgodovine klekljanja v Mestnem muzeju Idrija), malice (sendvič z lokalnim sirom in/ali salamo, domač jogurt), demonstracije klekljanja idrijske čipke, samostojnega spoznavanja idrijske čipke po mestnih ulicah s pomočjo informativne brošure ter uvodnega pozdrava z uvodom v ogled ter demonstracijo priprave tipične rudarske pijače.

Rezerviraj zdaj

PREDVIDEN PRIČETEK

Ob 9.00 v Idriji.

PARKIRIŠČE

Brezplačno parkiranje.

TRAJANJE

Za ogled potrebujete okoli 3 ure.

SPREJEM

Dobrodošlica in malica vključeni.

Odpravili smo se na izlet v Idrijo. Navdušeni smo nad idrijsko zgodovino. Zelo priporočamo! 

Ivana

Odlična kombinacija vodenega izleta in nasvetov za prosto raziskovanje.

Marko

Zadovoljni z uvodno predstavitvijo in znanjem vodiča. Dobili sva tudi super ideje za raziskovanje Idrije in okolice. Še se bova vrnili.

Tina & Mia
Kako do Idrije?

Iz Ljubljane ali z Obale lahko pridete v Idrijo po avtocesti A1. Avtocesto zapustite na odcepu Logatec in sledite cestnim oznakam od Logatca, Hotedršice, Godoviča do Idrije. Iz Nove Gorice pridete v Idrijo ali v smeri Ajdovščina ali v smeri Tolmin.  Iz Škofje Loke pridete v Idrijo v smeri Žiri.  

Dobimo se v strojnici jaška Inzaghi na Vodnikovi 3 – za POŠTO in ob AVTOBUSNI POSTAJI v Idriji. Zagotovljeno je brezplačno parkiranje! 

Nas ne najdete? Pokličite 031 291 263.