Najbolj priljubljen program, ki vas popelje po glavnih znamenitostih UNESCO Idrije.

Vas zanima, kaj je tisto, kar je Idriji zagotovilo mesto »slovenske prestolnice« na seznamu UNESCO svetovne dediščine?

Program vključuje:

Začetna dobrodošlica in uvodna predstavitev v nekdanji strojnici jaška Inzaghi, kjer vas bomo prijazno sprejeli ob demonstraciji priprave tipičnega idrijskega okrepčila, geruša.


Pot vas bo vodila skozi skrito in nekoč za prišleke nedostopno idrijsko podzemlje Rudnika živega srebra Idrija, kjer sta solidarnost in tovarištvo spreminjala temino v svetel in humoren vsakdanjik.


Obiščite idrijsko Kamšt, največje leseno vodno kolo v Evropi iz 18. stoletja, ki s svojo mogočnostjo še danes jemlje dih. Oglejte si tehniški čudež idrijskega rudnika in zraven spoznajte, od kod izvira beseda kamšt - to nenavadno poimenovanje za sisteme jamskih črpalk.


Multikulturna podoba Idrije je vplivala na razvoj idrijske čipke, v kateri so klekljarice, žene idrijskih rudarjev, izrazile svoja čustva in hrepenenja, hkrati pa je pomenila tudi dodaten zaslužek. Poklepetajte s klekljaricami in spoznajte, kako lahko idrijska čipka popestri vašo dnevno sobo ali svečano obleko!


Občudujte inženirsko dovršenost največjega še delujočega vodnega kolesa v Evropi ter v lahkem sprehodu po mestu spoznajte več kot 10 točk (danes del UNESCO Svetovne dediščine). Hitro razumljive in zanimive razlage vam pripravimo mi.

ODRASLI

Redna cena: 32,00 EUR / osebo
Naša cena: 25,00 EUR / osebo

MLADINA

Redna cena: 17,00 EUR / osebo
Naša cena: 12,00 EUR / osebo

Cena je sestavljena iz vstopnin (voden ogled turističnega rudnika Antonijev rov, voden ogled vodnega lesenega kolesa Kamšt), malice (sendvič z lokalnim sirom in/ali salamo, domač jogurt), demonstracije klekljanja idrijske čipke, samostojnega sprehoda po mestu s pomočjo informativne brošure ter uvodnega pozdrava z uvodom v ogled ter demonstracijo priprave tipične rudarske pijače.

Rezerviraj zdaj

PREDVIDEN PRIČETEK

Ob 9.00 v Idriji.

PARKIRIŠČE

Brezplačno parkiranje.

TRAJANJE

Za ogled potrebujete od 4 -5 ur.

SPREJEM

Dobrodošlica in malica vključeni.

Odpravili smo se na izlet v Idrijo. Navdušeni smo nad idrijsko zgodovino. Zelo priporočamo! 

Ivana

Odlična kombinacija vodenega izleta in nasvetov za prosto raziskovanje.

Marko

Zadovoljni z uvodno predstavitvijo in znanjem vodiča. Dobili sva tudi super ideje za raziskovanje Idrije in okolice. Še se bova vrnili.

Tina & Mia
Kako do Idrije?

Iz Ljubljane ali z Obale lahko pridete v Idrijo po avtocesti A1. Avtocesto zapustite na odcepu Logatec in sledite cestnim oznakam od Logatca, Hotedršice, Godoviča do Idrije. Iz Nove Gorice pridete v Idrijo ali v smeri Ajdovščina ali v smeri Tolmin.  Iz Škofje Loke pridete v Idrijo v smeri Žiri.  

Dobimo se v strojnici jaška Inzaghi na Vodnikovi 3 – za POŠTO in ob AVTOBUSNI POSTAJI v Idriji. Zagotovljeno je brezplačno parkiranje! 

Nas ne najdete? Pokličite 031 291 263.