Digitalne veščine za podeželje

V Zavodu ID20 naše zadnja mesece zaznamuje med drugimi tudi projekt AgriSkills, ki v ospredje postavlja digitalne inovacije in podjetniške veščine v kmetijstvu na podeželju. Projekt se je pričel leta 2022 in ga financira program Erasmus+. Z njim želimo kmetijski sektor ozavestiti o možnostih pridobitve nujno potrebnih veščin za digitalno, precizno in pametno kmetovanje.

Projekt AgriSkills povečuje ozaveščenost, znanja in veščine na področju digitalizacije in digitalnega kmetovanja. Ponosni smo, da prispevamo k gradnji skupnosti, ki je usposobljena za krmarjenje po dinamični krajini sodobnega kmetijstva. V projektu poleg Zavoda ID20 sodelujejo še vodilni partner INI-Novation, WIN iz Avstrije, MEDC iz Makedonije in Connexions iz Grčije.

Vodena pot po digitalnih priložnostih

Eden izmed naših ključnih dosežkov je razvoj izobraževalnega tečaja AgriSkills, ki udeleženca vodi skozi obsežno področje digitalnih priložnosti v kmetijstvu. Tečaj omogoča spoznavanje bistvenih veščin in kompetenc, potrebnih za uspeh v digitalnem, preciznem in pametnem kmetovanju. S tem programom, ki je na voljo v angleščini in jezikih naših partnerskih držav (nemščini, grščini, slovenščini in makedonščini), zapiramo ključno vrzel v usposabljanju na področju kmetijstva.

Tečaj vodi skozi 5 posebej za projekt razvitih modulov, ki udeleženca uvaja v svet digitalizacije.

Tečaj sestavlja pet celovitih modulov, prilagojenih potrebam, ki smo jih identificirali v okviru naše začetne raziskave. Izvedli smo jo v petih evropskih državah – Nemčiji, Severni Makedoniji, Grčiji, Sloveniji in Avstriji – ter predstavlja temelj naših učnih modulov. Analizo potreb si lahko ogledate tudi na tej povezavi.

Izobraževalni tečaj AgriSkills je prosto dostopen za uporabo in smo ga razvili v okviru licence Creative Commons. Primeren je za samostojno in hibridno učenje, organizacije za poklicno izobraževanje in usposabljanje pa lahko tečaj integrirajo v svoje običajne izobraževalne programa in s tem zagotovijo dostop do dragocenega znanja in veščin.

Raziščite učne module na povezavi in se nam pridružite na tem vznemirljivem potovanju proti trajnostni in digitalno opolnomočeni prihodnosti kmetijstva.

Več o projektu si lahko preberete tudi na priročnem digitalnem letaku:

Facebook: www.facebook.com/agriskills4.0

LinkedIn: www.linkedin.com/company/agriskills-4-0