Dočakali smo novo številko revije TBI!

Še pred prazniki med bralce prihaja 5. številka revije TBI (To bo Idrija), ki tokrat prinaša sedem izjemno zanimivih vsebinskih sklopov, ki se tičejo življenja, ustvarjanja in dela na Idrijskem. Revijo smo ob sodelovanju Zavoda ID20 in Mladinskega centra Idrija izdali pri Društvu Idrija 2020.

Tekom večmesečnih priprav, ki so vključevale veliko usklajevanja, intervjuvanja, pisanja, fotografiranja in oblikovanja, nam je uspelo povezati več kot 20 ustvarjalcev, ki so pripravili vsebinsko bogat in vizualno privlačen izdelek. Revije so pravkar prišle iz tiskarne in že čakajo, da jih vzamete v roke!

Revija TBI je med leti 2012 in 2016 izhajala pod okriljem Kluba idrijskih študentov ob sodelovanju društva Idrija 2020 in Mladinskega centra Idrija. Po štirih letih premora jo obujamo s 5. številko!

Novo številko sestavljajo vsebinsko zaokrožena poglavja, v katerih avtorji predstavljajo zanimive teme, ki se tičejo ustvarjanja in delovanja v lokalnem okolju.

  • Moč industrijske kulture

Kako se industrijska kultura kaže v različnih območjih Evrope in Slovenije? Kako to kulturo prezentirati v Idriji? Si zasluži svoj festival?

  • Središče mladih

Stavba na Ulici IX. korpusa 17 je postala vozlišče različnih dejavnosti, ki imajo en skupni imenovalec: mlade. O prehojeni poti, o današnjem stanju in o velikih načrtih za mogočno hišo pa na straneh 18 do 27!

  • Metka

Metka Pavšič vedno znova preseneča s svojo ustvarjalnostjo, ki jo izraža na različne načine: kot igralka, animatorka in humanitarka. O njenem najnovejšem projektu pa izveste več v intervjuju!

  • Ljudska arhitektura

Pogovor z italijanskima arhitektoma iz studia EXiT razkriva, kako dediščinske hiše dojemajo naši zahodni sosedi. Se lahko od njih česa naučimo?

  • Praznik idrijskih žlikrofov

Zgodba o tem, kako je praznična jed zaznamovala življenja Idrijčanov včasih in kakšni izzivi čakajo Praznik idrijskih žlikrofov v prihodnje.

  • Električno podeželje

Idrijska občina se ponaša s pestro bero slikovitih kolesarskih poti. Izvedite, kakšne možnosti se na tem področju odpirajo z uporabo sodobnih električnih koles.

  • Inzaghi

Strojnica jaška Inzaghi je zaživela kot prostor, kjer se preteklost sreča s prihodnostjo. Vabljeni, da od bližje spoznate strojnico in njeno bogato zgodovino!

Brezplačen izvod 5. številke revije TBI si lahko zagotovite osebno na brezstični prevzemni točki ob vhodu v strojnico jaška Inzaghi na Vodnikovi ulici 3 v Idriji (za pošto).

Urnik prevzema (do vključno 27. 12. 2020):
PON – PET: 08:00–16:00
SOB – NED: 09:00–11:00

Brezplačen izvod 5. številke revije TBI si lahko naročite tudi preko povezave: https://www.id20.si/peta-stevilka-tbi-je-tu/