Zavod ID20 sodeloval na mednarodnem arhitekturnem natečaju

V Zavodu ID20 smo sodelovali na mednarodnem arhitekturnem natečaju za idejno ureditev območja okrog tektonske prelomnice Vogagjá. Projektno nalogo za trajnostno turistično točko na severozahodu Islandije sta pripravila Iztok Hvala in Aleš Kacin ob podpori ostale ekipe ID20.

Naš natečajni predlog v konkurenci z več sto prejetimi predlogi žal ni bil nagrajen, a ga vseeno z veseljem delimo z vami. V okviru natečaja je priznano organizacija Bee Breeders skupaj z lastniki zemljišča iskala najboljšo rešitev za manjši center za obiskovalce na kmetiji, ki leži tik ob tektonski prelomnici Vogagjá, ki zaznamuje med evropsko in severnoameriško tektonsko ploščo. Ob jamah, ki se pojavljajo vzdolž prelomnice, so se razvila posebna kopališča, kjer obiskovalce greje vulkanska voda. Del natečaja je bila tako tudi zasnova sprehajalnih poti, ki bi trajnostno vodile sprehajalce ob teh zanimivih geoloških pojavih.

Spodaj si oglejte par izsekov iz naše rešitve, ki sicer ni bila izbrana, verjamemo pa, da bo zanimiva za ogled. Nagrajene natečajne rešitve si lahko pogledate tukaj.

Vstopni paviljon
Vstopni paviljon (notranjost)
Stolp
Načrt celotnega območja