Vabilo na delavnico cepljenja sadnega drevja ob hiši Giser

Pri Zavodu ID20 v sodelovanju z Ljudsko univerzo Ajdovščina organiziramo delavnico cepljenja sadnega drevja, ki bo potekala v soboto, 22. aprila 2023, ob hiši Giser na Ulici zmage 12. Ponovno bo z nami izkušeni sadjar Ivan Kodrič, ki nam bo tokrat s praktičnimi primeri razkril možne načine in tehnike cepljenja različnih sadnih sort. Nova znanja bomo lahko že prihajajočo pomlad uporabili v naših sadovnjakih. Delavnica bo potekala na prostem, ob rudarski hiši Giser na Ulici zmage 12. V primeru suhih vremenskih razmer bomo sobotno dopoldne (med 10.00 in 12.00) namenili spoznavanju in praktičnemu preizkušanju tehnik cepljenja različnih sadnih sort. V ta namen je zelo dobrodošlo, da udeleženci s seboj prinesejo škarje in cepilni oz. navaden olfa nož.

Prijave sprejemamo do petka, 21. aprila 2023

Za udeležbo na brezplačni delavnici so potrebne prijave na e-poštni naslov info@id20.si ali na telefonsko številko 031 779 668. Prijave sprejemamo do petka, 21. aprila 2023, do 18.00. V primeru ugodnih vremenskih razmer bo delavnica potekala na prostem pri hiši Giser, v primeru dežja pa bomo poiskali nadomestno pokrito lokacijo in o tem do časa obvestili vse prijavljene.

Delavnico bo vodil sadjar Ivan Kodrič. Avtor fotografije: Nejc Menard

Nadaljevanje uspešne jesenske delavnice

Delavnica cepljenja predstavlja nadaljevanje prve sadjarske delavnice, ki smo jo pod vodstvom Ivana Kodriča izvedli lanskega oktobra. Tokratno srečanje ob hiši Giser bo tako priložnost, da poznavanje dela v sadovnjaku še nadgradimo. Zanimive vsebine bomo organizirali tudi v prihodnje, saj lahko že za prihajajoče poletje napovemo novo, že tretjo mednarodno prostovoljsko akcijo. Več o tem pa v naših prihodnjih objavah…

Avtor naslovne fotografije: Nejc Menard