Mednarodni partnerji na obisku v Idriji

Minuli teden je v Idriji potekalo mednarodno srečanje v okviru projekta Comm.On Heritage, ki so se ga udeležili predstavniki partnerjev iz Portugalske, Grčije in Italije. Dvodnevni obisk je bil predvsem namenjen predstavitvi planov za naslednjih 6 mesecev, ko v Idriji načrtujemo posebne delavnice za pridobivanje novih idej na področju kulturne dediščine

Projekt Comm.On Heritage poteka v okviru programa Erasmus+ in v ospredje postavlja izzive podeželja, predvsem kulturne dediščine, ki predstavlja velik potencial za razvoj tako slovenskega kot tudi evropskega podeželja. Eden izmed glavnih ciljev projekta je oblikovanje profila t. i. upravitelja ali usmerjevalca skupnosti, ki vodi projekte, pomembne za razvoj in ovrednotenje kulturne dediščine.

Delovno srečanje je potekalo v prostorih Idrije 2020, v nekdanji strojnici jaška Inzaghi.

Na sestanku, ki je predstavljal pomembno prelomnico, saj smo se projektni partnerji srečali prvič po izbruhu epidemije COVID-19, smo začrtali plan za naprej. Tako v naslednjega pol leta načrtujemo pripravo in izdajo priročnika za načrtovanje novih idej za usmerjevalca skupnosti, ki bo temeljil na nagrajeni TBI metodi. V pomladnih mesecih pa sledijo še posebne delavnice, na katerih bomo skupaj z lokalno skupnostjo razvijali nove ideje za revitalizacijo kulturne dediščine v Idriji.

-------

Dogodek je potekal v okviru projekta Comm.On Heritage, ki poteka v okviru programa Erasmus+ in ga sofinancira Evropska unija.