Nova spletna stran vabi digitalne nomade na podeželje

Trenutni trendi v Evropi in po svetu se obračajo v smer trajnostnega turizma, kar pomeni, da v ospredje prihajajo turisti, ki na neki destinaciji ostanejo dlje časa. Tega se zavedamo tudi v Zavodu ID20, kjer predstavljamo spletno stran projekta Nomadland, s katero želimo na podeželje pritegniti digitalne nomade, trajnostne turiste 21. stoletja.

Kot smo že pisali, v okviru projekta Nomadland: digitalni nomadi – nova priložnost za evropsko podeželje iščemo rešitve za podeželje, ki ga zaznamuje izseljevanje mladih v večja urbana središča. S partnerji iz Nemčije, Hrvaške in Španije gremo še korak dlje in tako v središče postavljamo mlade, ki želijo svojo življenjsko pot vsaj začasno nadaljevati na podeželju. Sodobni tehnološki razvoj in družbeni premiki, ki so nastali med pandemijo COVID-19, so pokazali, da je podeželje lahko povsem primerna destinacija za daljše bivanje kreativnih zaposlenih, ki lahko kot digitalni nomadi delajo na daljavo.

Podeželje kot prihodnost mladih

S spletno stranjo Nomadland želimo ustvariti vstopno točko za digitalne nomade, ki jih zanima več informacij o tem, zakaj podeželje predstavlja prihodnost za mlade. Na spletni strani, ki je v angleškem jeziku, trenutno lahko pridobite osnovne informacije o projektu ter spremljate prve blog zapise, ki jih bomo redno osveževali. Pripravili smo vsebine, v katerih lahko tudi sami odkrivate prednosti podeželja, raziskujete digitalna orodja za spoznavanje podeželja ali pa ugotovite, kako lahko aktivno preživljate prosti čas.

Zaživela je spletna stran projekta Nomadland
Z ekipo projekta Nomadland smo v juniju na začetnem sestanku spoznavali Idrijo, sedaj pa odkrivamo svet digitalnih nomadov.

Spoznajte digitalne nomade

V prihodnjih mesecih bomo vsebine močno okrepili, saj bomo predstavili digitalne nomade, ki svoje delo opravljajo s podeželja, številne dobre prakse, ki že obstajajo po Evropi, večjo pozornost pa bomo namenili tudi zgodbam kreativnih posameznikov s podeželja.

Na novem portalu pa bomo spomladi 2023 objavili tudi posebno izdajo časopisa, ki bo posvečena digitalnim nomadom. Naslednje leto pa pripravljamo tudi vodnik za pritegnitev digitalnih nomadov na podeželje, s poudarkom na razvoju mladinskega dela.

Veseli bomo morebitnih komentarjev o novi spletni strani in predlogov za njeno obogatitev, ki jih lahko pošljete na drejc.kokosar@id20.si.

Vsebine portala boste lahko spremljali tudi na družbenih omrežjih, saj bomo v prihodnje prisotni tudi na Facebooku, Instagramu, LinkedInu in Youtube!

Projekt Nomadland: digitalni nomadi – nova priložnost za evropsko podeželje sofinancira Evropska komisija v okviru programa Erasmus+.