V aprilu začne z delovanjem HeritageLab

Z veseljem sporočamo, da smo začeli z zbiranjem prijav za prvi cikel našega dediščinskega inkubacijskega programa – HeritageLaba, ki bo prvi tak program v Sloveniji. Prijave zbiramo do 13. aprila 2021.

HeritageLab je celosten inkubacijski program, ki po korakih razvija potenciale lokalne kulturne dediščine. Namenjen je mladim iz majhnih in srednje velikih krajev, ki želijo z novim razumevanjem dediščine graditi inovativne poslovne ideje in storitve. Program je nastal v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje.

V ospredju je poslovna vrednost kulturne dediščine

Kulturna dediščina mora "dihati", se spreminjati in prepletati. Pomembno je, da se zavedamo vrednosti, ki jo ima za kraj. Je priložnost - ne samo za odkrivanje lastne identitete in pogled v preteklost, marveč tudi za podjetniško pot.

Z dediščinskim inkubatorjem začenjamo novo zgodbo - znanja in veščine, ki smo jih pridobili skozi leta, želimo dati naprej - vsem tistim, ki čutite kulturno dediščino in želite ustvarjati nove zgodbe. Take, ki bodo ustvarile vrednost - ne samo finančno, marveč tudi družbeno. Iščemo ideje, ki bodo poslovno vrednost našle v kulturni dediščini.

HeritageLab smo predstavili tudi na odmevnem mednarodnem dogodku, ki je potekal preko spleta. Posnetek si lahko pogledate tudi na našem Youtube kanalu.

HeritageLab ponuja celostno podporo

Izbranim ekipam, ki se bodo uvrstile v dediščinski inkubator, bomo nudili:

  • profesionalno mentorsko podporo;
  • "žepnino" (200 EUR + 800 EUR za izbrano skupino);
  • prostor za sodelo v inspirativnih prostorih (jašek Inzaghi, Idrija);
  • podporo pri prijavi na razpise;
  • družabne dogodke (druženja, izleti, delavnice ...);
  • 14-dnevna informiranja o priložnostih (aktualni razpisi, dogodki ...).

Iščemo motivirane ekipe s poslovno idejo na področju kulturne dediščine, ki želijo ob strokovni podpori svojo idejo pripeljati do uspešne implementacije z nastavki za nadaljnjo poslovno rast.

Podprli bomo 3-5 idej in ekip, katerim bomo z mentorsko pomočjo, prostori za sodelo, osnovnim financiranjem, podporo pri razvoju ideje in iskanju virov financiranj ter drugo marketinško, oblikovalsko, organizacijsko, računovodsko in pravno pomočjo pomagali na razvojni poti.

Več informacij in prijave na: www.id20.si/heritagelab

Projekt nastaja v sodelovanju s Centrom za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje in je del partnerske mreže platforme Center za kreativnost. Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.